teces logo

TECES - Nosilec konzorcija KC SURE

TECES Logo RGB 120x38TECES, Tehnološki center za električne stroje Maribor, so leta 2001 ustanovila slovenska podjetja in univerzi z namenom okrepitve razvojnega sodelovanja slovenskega gospodarstva in izobraževalno-raziskovalne sfere na področju industrije električnih strojev in mehatronskih sklopov.

TECES je mednarodno prepoznaven nosilec razvojnih partnerstev in kompetentni partner pri razvoju visoko tehnološko zahtevnih izdelkov in rešitev na področju pretvornikov energije, električnih pogonov in močnostne elektronike. Primarno pokriva področje raziskav in razvoja ter deluje kot povezovalni člen med podjetji in izobraževalno-raziskovalno sfero v Sloveniji.

TECES je, poleg kompetenčnega centra »KC-SURE - Napredni sistemi učinkovite rabe električne energije«, tudi nosilec oz. partner v večih aplikativno raziskovalnih projektih ARRS, javno financiranih projektih spodbujanja razvojnega sodelovanja slovenskih podjetij in RO, kot partner pa sodeluje v razvoju izdelkov slovenskih in tujih podjetij.

Več o TECES na www.teces.si

Partnerji projekta

Aktualno

Cluster Management Excellence

TECES label bronze

 

CoCoSi logo Iniciativa slovenskih kompetenčnih centrov

 

 

 

Prijava na e-obvestila