teces logo

Uspešen zaključek programa kompetenčnega centra SURE

Partnerji kompetenčnega centra SURE, Napredni sistemi učinkovite rabe električne energije, smo z odliko zaključili aktivnosti izvajanja 8 razvojno tehnoloških programov.

Program so vodile zahteve industrijskih partnerjev, podkrepljene z odličnim znanjem slovenskih raziskovalnih organizacij znotraj kompetenčnega centra v obdobju 2011-2014.

S celovito obravnavo problematike energijske učinkovitosti - od proizvodnje električne energije, prenosa in njene distribucije do industrijskih in individualnih uporabnikov, je program omogočil verifikacijo rešitev in potrditev ustreznosti 25 novih visokotehnoloških tržno usmerjenih izdelkov in rešitev partnerjev za vključevanje v koncept pametnih skupnosti (ang. Smart Communities) in pametnih omrežij prihodnosti (ang. Smart Grids).


Partnerji ocenjujejo sodelovanje v projektu kot izjemnega pomena zaradi možnosti realizacije predstavitvenih poligonov, ki predstavljajo pomembno referenco za pridobitev novih tržnih možnosti na širšem evropskem oz. svetovnem trgu.


Osnovno vodilo TECES kot nosilca programa kompetenčnega centra KC-SURE ostaja, nadaljnje spodbujanje in krepitev razvojnega sodelovanja gospodarskih in raziskovalnih partnerjev, povezovanje kompetenc in rešitev partnerjev za ustvarjanje globalno konkurenčnih in celovitih rešitev slovenskih podjetij.

 

Partnerji projekta

Aktualno

Cluster Management Excellence

TECES label bronze

 

CoCoSi logo Iniciativa slovenskih kompetenčnih centrov

 

 

 

Prijava na e-obvestila