teces logo

Sinergijsko delovanje partnerjev KC-SURE, velikega, srednjega in malega podjetja, v iskanju novih tržno zanimivih rešitev

Sinergijsko razvojno sodelovanje velikega, srednjega in malega podjetja ob podpori raziskovalnih organizacij vodilo k nadgradnji sistemov vodenja distribucijskega elektroenergetskega omrežja ter skupnemu trženju komplementarnih izdelkov

Sinergijsko delovanje komplementarnih partnerjev pri iskanju novih tržno zanimivih rešitev je temeljno vodilo programa KC-SURE in zagotovljeno v konzorciju. Zato je posebej vredno izpostaviti sodelovanje razvojnih partnerjev, družbe Kolektor Group kot velikega podjetja, SmartCom kot srednjega podjetja in malega podjetja Sipronika pri nadgradnji sistemov vodenja distribucijskega elektroenergetskega omrežja. Razvoj je potekal ob podpori raziskovalnih organizacij Inšituta Milana Vidmarja in Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, ki sta predlagala ustrezne koncepte umeščanja razvitih podsistemov v omrežje v skladu rešitvam pametnih omrežij.

Interdisciplinarni in komplementarni partnerji so se dopolnjevali z znanji in izdelki, tako da lahko trgu ponudijo integralen sistem - kompleksnejšo rešitev za vodenje distribucijskega elektroenergetskega omrežja. Poleg samega skupnega tehničnega razvoja, sta partnerja Kolektor Group in SmartCom tekom projekta zasnovala tudi skupno trženje razvitih komplementarnih izdelkov na mednarodnih tržiščih. Tako, družba Kolektor Group kot veliko podjetje s svojimi vzpostavljenimi distribucijskimi in trženjskimi kanali omogoča vstop in sodelovanje manjših podjetij tudi na globalnem tržišču.

Slednje povečuje konkurenčnost manjših podjetij, saj je s parcialnimi rešitvami precej težje nastopati na mednarodnih trgih. S tem se hkrati krepijo kompetence podjetij in znanstvene sfere na področju pametnih omrežij, za katerega sta značilna potencial rasti in visoka dodana vrednost.

Partnerji projekta

Aktualno

Cluster Management Excellence

TECES label bronze

 

CoCoSi logo Iniciativa slovenskih kompetenčnih centrov

 

 

 

Prijava na e-obvestila