teces logo

Gorenje utira razvojno pot novega področja kompaktnih gospodinjskih aparatov

V okviru programa KC-SURE je Gorenje razvilo novo platformo kompaktnih gospodinjskih aparatov, s čimer krepijo svojo vlogo razvojnega centra znotraj Gorenje skupine in širijo svojo konkurenčnost na zunanjem trgu.
Kompaktni aparati so vse zanimivejši med potrošniki in so zaradi manjših dimenzij odlična rešitev pri opremljanju manjših stanovanj, počitniških hišic in apartmajev. Čeprav je danes njihov tržni delež še nizek, pa bo v prihodnje povpraševanje po aparatih višine 45 cm nedvomno vse večje.


Kompaktni aparati so zaradi manjše prostornine tudi zelo primerni za manjša, eno- ali dvočlanska gospodinjstva, ki jih je v sodobnem svetu vse več. Kompaktni aparati tudi dobivajo vse večjo vlogo kot dodatni aparati v velikih sodobnih kuhinjah in kot takšni predstavljajo pomemben dizajnski dodatek pri sodobnem opremljanju kuhinj. Kot pri kuhališčih, se odslej tudi kompaktni aparati lahko po modularnem principu poljubno vgrajujejo eden nad drugim ali v vrsti oziroma v kombinaciji z drugimi vgradnimi gospodinjskimi aparati.

Kompaktni aparati - parna, mikrovalovna, več-sistemska, pirolitična pečica ter kavni avtomat obogatijo kuhinjo tako praktično - z možnostmi za hitro pripravo želenih jedi in različnih napitkov - kot tudi vizualno in dodajo vtis popolne skladnosti, saj imajo vsi aparati poenoteno vgradno višino 45 centimetrov in usklajeno obliko.


Skupina Gorenje si bo z razvojem kompaktnih aparatov zagotovilo naslednje pozitivne učinke in dodatne vrednosti:

 

  • Nova skupina produktov, ki bo Gorenju zagotovila večjo prepoznavnosti in konkurenčnost na trgu
  • Povečanje konkurenčnosti in prepoznavnosti podjetja na globalnem trgu
  • Povečanje prodaje aparatov
  • Ohranitev proizvodnje in delovnih mest v Sloveniji
  • Nova platforma bo pomemben temelj za nadaljnji razvoj aparatov.

 

Partnerji projekta

Aktualno

Cluster Management Excellence

TECES label bronze

 

CoCoSi logo Iniciativa slovenskih kompetenčnih centrov

 

 

 

Prijava na e-obvestila