Natisni to stran

Kolektor Group z novim nadzornim sistemov okrepil konkurenčnost na mednarodnem trgu transformatorjev

NSET – Nadzorni sistem energetskega transformatorja, ki ga je družba Kolektor Group razvila v sklopu aktivnosti projekta KC-SURE, bodo tržili  kot komplementarni produkt energetskega transformatorja na vseh mednarodnih tržiščih, kjer so prisotni.
S tem bo Kolektor Group dosegel večjo atraktivnost svojega osnovnega produkta – energetskega  transformatorja in povečal konkurenčnost  v primerjavi z drugimi proizvajalci transformatorjev.

Energetski transformatorji so eden od najbolj kritičnih gradnikov elektroenergetskega omrežja, katerih okvara ima lahko pomembne ekonomske in druge posledice. Zato sprotni nadzor energetskih transformatorjev postaja njihova standardna oprema. Zasnova nadzornega sistema NSET je osnovana na senzoriki in izvršnih elementih transformatorja, nadzorne opreme, komunikacijske opreme in podatkovnega strežnika. Rezultat uspešnega sodelovanja ekipe Kolektorja s področja konstrukcij in razvoja transformatorjev ob podpori strokovnjakov iz Inštituta Milan Vidmar ter Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani so napredni algoritmi, ki zagotavljajo različne preračunske modele v skladu s standardom IEC 60076.

Prednost sistema NSET pred konkurenčnimi produkti je v sodobnem konceptu, ki temelji na dolgoletnih izkušnjah na področju transformatorjev in nadzornih sistemih ter diagnostike na področju energetike. Podatki za življenjsko obdobje se hranijo na posebnem podatkovnem strežniku. NSET omogoča sodobno zasnovano spletno vizualizacijo, ki omogoča oddaljen dostop do sistema sprotnega nadzora preko standardnega spletnega brskalnika. Sistem je zasnovan za implementacijo tako na novih transformatorjih kot tudi obstoječih napravah, prav tako pa sistem zagotavlja prilagoditve po željah naročnikov.

NSET omogoča večjezično podporo in je namenjen globalnemu trgu. Poudarek razvitega sistema je kakovostna in celovita podpora v življenjski dobi transformatorja.

Supervisory control system for power transformers NSET
FaLang translation system by Faboba